Спільний погляд: чи готові українські автосервіси до проведення техогляду згідно нових стандартів | autom.com.ua

Спільний погляд: чи готові українські автосервіси до проведення техогляду згідно нових стандартів

Додаткова необхідність техогляду рідко радує водіїв. Із травня 2019 в Україні на законодавчому рівні вступили у силу нові правила, які зобов'язують перевізників проходити регулярне "обстеження". Автомеханіка як постачальник високоякісного ексклюзивного обладнання для сервісу може сказати, що із правильною технікою догляд за автомобілем не перетворюється на довгу та складну процедуру. 

Коли до нас завітало телебачення із питанням про роботу сучасних автосервісів, ми точно знали, куди відправитися за наочною демонстрацією. Сервісний центр Вікінг Моторз на Зодчих, 5а саме готувався до свого гучного відкриття і зустрів нас привітно. Журналістам та Автомеханіці був наданий доступ у зону сервісу, щоб зрозуміти саму його суть та необхідність кожного з етапів для безпеки водіння. 

Від імені Автомеханіки з журналістами спілкувався Андрій Богуш. Він пояснив основні принципи комплектації автосервісів та яка саме техніка необхідна для цього. 

Щиро кажучи, ми були раді побачити у сервісному центрі наше обладнання, готове до активної щоденної роботи. Журналісти несподівано навіть для себе зацікавилися розповіддю Андрія та провели у Вікінг Моторз більше часу, ніж сподівались, фільмуючи усе навколо. 

Основною темою розмови було обладнання для автосервісу. Нові правила техогляду означають необхідність перевірок для легкових автомобілів, які задіяні у транспортуванні будь-якого вантажу. Приватні автомобілі, які перевозять пасажирів, теж повинні проходити регулярне тестування. До тієї ж категорії відносяться вантажівки, автобуси, спецтранспорт, таксі та перевізчики небезпечного вантажу.

Основна перевірка обладнання буде стосуватися таких аспектів роботи транспортного засобу:

  • системи, що відповідають за гальма та кермування транспортного засобу;
  • системи зовнішнього освітлення;
  • колеса та шини;
  • здатність скла автомобіля пропускати світло;
  • газове обладнання, якщо воно встановлене на транспортному засобі;
  • і ще багато іншого.

Нове законодавство націлене на підвищення рівня безпеки на дорогах та правильному підході до перевезення вантажів та пасажирів. У разі виявлення негараздів, необхідно застосовувати техніку для налагодження роботи транспорту. У сервісному центрі Вікінг Моторз ми разом із журналістами спостерігали як проходить обслуговування звичайного легкового автомобіля, і, завдяки нашому обладнанню, цей процес став тепер набагато швидше, ефективніше, і, головне, безпечніше для майстрів та водіів.

Автомеханіка як постачальник зацікавлена у тому, щоб обладнання, яке використовується для техогляду та ремонтування, було максимально точним та якісним. На Вікінг Моторз працюватиме, наприклад, стенд розвал-сходження Hofmann Geoliner 790 XD, балансувальний станок Hofmann geodyna 6300-2, шиномонтажний станок Hofmann monty 3300-20 підіймач Butler, станції для заправки кондиціціонерів Texa Konfort 710r, 707r

Із таким обладнанням обслуговування не перетвориться на багатогодинну процедуру, адже усі процеси автоматизовані максимально і не вимагать додаткових зусиль. Наприклад, стенд розвал-сходження 3D Geoliner 790XD має програмне забезпечення, яке надає повний пакет специфікацій від автовиробників (Mercedes Benz, Audi, Volkswagen, Renault, і тд). Дані про автомобіль зберігаються, до них можливий швидкий доступ і налаштовуватися розвал-сходження буде згідно з найновішими вимогами. 

Із нашим обладнанням на сервісі ТО та ремонт не перетворяться на проблему ні для майстрів, ні для водіїв! 

Підпишіться на розсилку новин та пропозицій від Автомеханіки і завжди будьте в курсі новинок